menu

Családireceptkönyv.hu

Egyben sült kacsa


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--1 db kacsa
--2 ek só
--1 ek majoránna
--1 ek bors (őrölt, fehér)
--2 ek méz
-1 dl húsleves
-3-4 közepe fej vöröshagyma
1 fej fokhagym
-1 alma

Elkészítés:


A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk.
A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.+behelyezzük az almát
A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát negyedekbe vágjuk.,ha kicsik egyben hagyjuk
- A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a vöröshagymákat és a fokhagymagerezdeket. Aláöntünk 1 dl húslevest és rácsorgatjuk a mézet.
Alufóliával befedjük, és 160 fokos sütőbe tesszük. 10 percenként levesszük a fóliát, és meglocsoljuk a párolólével.
-- 1 óra (vagy 1 óra 20 perc) után megpuhul. Ha könnyen belemegy a sütővilla, akkor puha
--. Ekkor a fóliát levesszük, a húst újra meglocsoljuk, és a sütőt 210 fokra állítjuk.
- Ha sok folyadék van alatta, azt kimerjük. 10-12 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
-én melléhelyeztem a hasábburgonyát és együtt készre sütöm

Egyben sült kacsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gong bao csirke (Zé)
Gong bao csirke (Zé)

Csirke pácolása: A Gong Bao csirke elkészítésének első lépéseként a csirkecombot laposra klopfoljuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba rakjuk, és összekeverjük a keményítőve...

Elkészítési idő: 20+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Toszkán csirkeragu
Toszkán csirkeragu

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm… ekkor mehet bele a gomba, a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BBQ csirkeszárny  Jamie Oliver!
BBQ csirkeszárny Jamie Oliver!

1. Elsőként készítsük el a marinádot! Szeleteljük finomra az újhagymát és a chilit, egy tálban keverjük össze a mézzel és a szójaszósszal! Hámozzuk meg, majd reszeljük bele a gyömb...

Elkészítési idő: 35 per
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
 házilag sült libamáj
házilag sült libamáj

A klasszikus sült libamáj elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és biztos sikert arathatunk vele. A libamájat szeletelés után sózzuk - igen, a konyhai hiedelmekkel ellentétben, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk