Eper tetszés szerint
-1 csomag epres pudingpor
--5 dl tej
--3-4 ek cukor
-1 dl habtejszín
--2-3 db babapiskóta
A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral.
- A maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket
-. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
-Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
- A babapiskótát kisebb darabokra tördeljük.
Az előkészített poharakba kanalazunk 2-3 evőkanál pudingot, majd kirakjuk a tetejét piskóta darabokkal és az eperrel
-. Ezután rákanalazzuk a megmaradt pudingot. Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd eperrel és tejszinhabbal dizsitjük
-Diszités előtt .a habtejszínt kemény habbá verjük,
A tojássárgáját kihabosítjuk az édesítővel, hozzákeverjük a vajat, a barnarizs-lisztet, a citromhéjat és a vaníliát, majd a tojásfehérjével lazítjuk a tésztát. Megfelezzük, az egyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze, öntsük a kihűlt keksz alapra és süssük 160 C fokon 60 percig, majd 130 C fokon további 20 percig, de szintén tűpróbát kell végezni, viszont a sajttortánál normális,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a mixer keverőtáljába tesszük a kristálycukorral. Vízgőz fölött elkezdjük melegíteni (figyeljünk, hogy a tál alja ne érje bele a vízbe). Csípősre melegítjük, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a natúr joghurttal és az édesítőszerekkel összeturmixoljuk. A megmosott, lecsumázott epret botmixerrel pépesítjük és a túrókrémhez keverjük. Frissen fogyasztjuk!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű