menu

Családireceptkönyv.hu

Füszeres sertéstarja búrgonya ágyon


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg burgonya
1 kg sertéstarja
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mangalicazsír
majoránna

őrölt bors, pici örölt pirospaprika
fokhagyma
A Hús elősütéséhez
-1-2 cikk fokhagyma
-pirospaprika

2-3 kanál liszt
-őrőlt bors
zsiradék a sütéshez

Elkészítés:


a húst szeleteljük kicsi kiklopfoljuk
elkészitjük a lisztet // liszt .+só+bors+pirospaprika +átpréselt fokhagyma
zsiradék a sütéshez
minden szelet húst kicsit elősütjük
a burgonyát megpucoljuk felkockázzuk
egy magasabb falú tepsiben öntünk egy kevés zsiradékot amiben a hús sült erre szorjuk a karikára vágott vöröshagymát
ráhelyezzük a húsokat majd jön a burgonya
-sózzuk ,borsozzuk és néhány szelet vajat szórunk a tetejére ( én semmilyen folyadékot nem szoktam alá tenni ).....
-alufóliával lezárjuk ....előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 30 - 35 percig sütjük
-majd eltávolitjuk a fóliát és a húsokat megforditjuk ....ami alul volt vagyis a hús az kerül felülre a burgonya pedig alulra
igy piritjuk még kb 15 percig ....

Füszeres sertéstarja búrgonya ágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Kalocsai sertésborda
Karaj - Kalocsai sertésborda

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. 2. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. 3. Kivessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Rakott burgonya darált hússal
Darált - Rakott burgonya darált hússal

1. A burgonyát szeletekre vágom és félig puhára főzöm, majd leszűröm, hogy ne törjön össze. 2. Közben a megdinsztelt hagymára ráteszem a darált húst és majdnem puhára párolom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Saslik
Karaj - Saslik

1. A hússzeleteket egyenként 8 darabba vágjuk. 2. A páchoz valókat összekeverjük és beletesszük a húst. 3. Egy éjszakán át pácoljuk, majd a hagymát hosszában négyfelé, a sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Szűz - Brassói aprópecsenye
Szűz - Brassói aprópecsenye

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. 2. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. 3. A hagymát és a fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk