-40 dkg laskagomba, -
--2 sárgarépa,
- 3 dl tejföl, vagy főzőtejszín
- 2 tojás sárgája,
- 1 evőkanál mustár,
- 4 cikk fokhagyma,
- 3 evőkanál olaj,
-só, bors,
- ecet( estleg citromlé
-aki szereti Tárkonylevél
A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük-
. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát.
- A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk
-. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról.
- A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel,( vagy főzőtejszínnel ) kevés levessel , majd a leveshez adjuk.
Ecettel ízesítjük.( aki nem szereti lehet citromlével is savanyítani )
-apróra vágott tárkonylevelet szórunk a tetejére ...
lkészítése: 1. A hagymát apróra kockázzuk, majd a forró olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megpucolt, megmosott, felkockázott gombát, majd néhány percig pirítjuk őket, közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuszkusz elkészítése gyors és egyszerű: mindössze annyi vizet forralok fel, ami ellepi, szórok bele sót, egy kevés olajat vagy vajat teszek bele, és ráöntöm a kuszkuszra. Nem kel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a porét és a chilit karikázom, az újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágom. A tésztát sós...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a gombát és sós vízben főzzük meg. Szűrjük le és daráljuk le, vagy tegyük aprítógépbe. Tisztítsuk meg és daráljuk le a hagymát. Egy tálban keverjük össze a langyos g...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű