menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


---90 dkg liszt
--2 db tojás
--250 ml natúr joghurt
--40 dkg vaj vagy margarin
---5 mokkáskanál . só
--1 kávéskanál. cukor
--17 gr instant élesztő
-A tetejére:
---1 db felvert tojás

Elkészítés:


--Egy tálban a lisztet ,sót ,cukrot összekeverjük,a két tojást felverjük és hozzáadjuk.
--A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk langyosra és a joghurtot is langyosra melegítjük .
--A langyos joghurtba keverjük az élesztőt.
--A lisztes keverékhez adjuk és a margarint is és jól összedolgozzuk.
--Fél órát kelesztjük,majd háromszor hajtogatjuk.
--A tetejét az 1 db felvert tojással lekenjük,(szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk),pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Joghurtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Csokis kalács
Csokis kalács

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszünk 1 ek. kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt (ha porélesztőt használunk, azt a liszthez adjuk közvetlenül), egy teáskanál cukorral elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. Addig a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szalagos fánki
Szalagos fánki

Egy dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk. L...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Hajtogatott tepertős pogácsa
Hajtogatott tepertős pogácsa

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk