menu

Családireceptkönyv.hu

Kavart Almás


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tepsi 35x25
--45 dkg liszt
-4 tojás
-20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
- 20 dkg kristály cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag sütőpor (12 g)
-2 dl tej
A töltelékhez:
-kb. 1,5 kg alma
-ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:


--Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
--A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint) és ezzel is jól összekeverjük
--. Ezután mehet bele a vaníliás cukor, a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát
-A tészta egyik felét vajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét. (Érdemes egy evőkanállal kanalazgatni a tésztamasszát a tepsibe, mert ekkor még sűrű a tészta, evőkanállal könnyebb egyenletesen eloszlatni a tepsiben.)
--A sütőt előmelegítjük csak 160 fokra, kb. 45 percig sütjük. (inkább végezzünk tűpróbát, mert a hagyományos sütőben picivel több időbe is telhet a sütés)
Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk , szeletelve tálaljuk.

Kavart Almás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kevert tésztás sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Joghurtos sütemény -kevert (Sóbors)
Joghurtos sütemény -kevert (Sóbors)

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, fahéj, sütőpor) gondosan keverjük össze. Egy másik tálban a tojásokat keverjük egybe...

Elkészítési idő: 20+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Egytojásos villámpiskóta
Egytojásos villámpiskóta

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat összekeverjük, majd egy kisebb sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük. Ha normál te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KEVERT ALMAFÁNK *
KEVERT ALMAFÁNK *

Az almát vékonyan meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel g...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMÁS KEVERT
ALMÁS KEVERT

z almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. A cukrot a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk