--2 kg sertés hasaalja
--2- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
-1/2 teáskanál darált köménymag
-só,bors
-olaj
4-5 fej apró vöröshagyma,
-a tepsibe olaj
--Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt.
--Tegyük a fűszereket (fokhagyma, köménymag, só ,bors ) egy tálkába keverjük össze. Keverjük hozzá az olajat is . A kapott keverékkel dörzsöljük be a sertéshús minden oldalát és szobahőmérsékleten hagyjuk állni fél óráig.
--Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (hőlégkeveréses üzemmódban). Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat és fektessük rá a húst. Tegyük melle a hagyma fejeket és süssük 30 percig.
---Ezután csökkentsük 170 fokra a hőmérsékletet, takarjuk le a tepsit alufóliával és süssük tovább Közben locsolgassuk saját levével amíg a hús megpuhul . Ezután a fóliát levéve süssük még 10-15 percig, hogy a bőre ropogósra legyen.( lehet egy kis sörrel is meglocsolni )
--Ezután hagyjuk a húst egy kicsit pihenni, és kb. 20 perc múlva vágjuk szeletekre és salátával, burgonyapürével,rizskörettel kínáljuk.
1. Az oldalas minden oldalát besózzuk, tepsibe tesszük. 2. A fokhagymát és a hagymát fokhagymanyomón áttörjük, és egyenletesen elosztjuk a húson. 3. A zsírt épp csak folyósi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát és a szintén apróra vágott hegyes erős paprikát (érdemes előtte megkóstolni, ha nagyon csíp, nem kell bele az egész!) zsíron üvegesre pirítjuk. Pici...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűFontos, hogy a hurkát megbízható helyről szerezd be, hisz nagyon sok minden múlik az alapanyag minőségén. A hurkát és a kolbászt sütés előtt 10-15 perccel áztasd hideg vízbe, így a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű