menu

Családireceptkönyv.hu

Tarkedli/ Talkedli vagy Cseh fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-30 dkg liszt

-4 dl tej

-2 evőkanál cukor

-3 tojás

-2 dkg élesztő

-3 dkg olvasztott margarin ( vaj vagy zsir )

1/2 kiskanál só

-sütéshez olaj vagy zsir

Elkészítés:


-az élesztőt langyos tejben a cukorral együtt szobahőmérsékleten felfuttatjuk

-a lisztet + só elkeverjük ,közepébe mélyedést készitünk

-beleöntjük a langyos tejben felfuttatott élesztőt

-hozzáadjuk a tojások sárgáját ,elkeverjük az élesztős tejjel

- a lisztet ,kissé eldolgozzuk aztán öntjük hozzá az olvasztott zsiradékot

-jól kidolgozzuk amikor a tészta sima ,fényes a tojás fehérjet kemény habbá verjük és könnyedén elkeverjük

a tésztával,lefedve szobahőmérsékleten

-kétszeresére kelesztjük kinyújtjuk ,

-fánkszaggatóval kiszaggatjuk

-tarkedli sütöben vagy palacsinta sütőben forró olajban kisütjük



-ha megsült tálra csúsztatjuk

-lekvárral kináljuk ,porcukorral megszorjuk

Tarkedli/ Talkedli  vagy Cseh fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos linzertekercs
Mákos linzertekercs

Összeállítjuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük. (nem kell bele cukor). A mákot a lekvárral, cukrokkal és annyi tejjel keverjük, hogy egy kenhető masszát kapjunk. A tésztát 4 ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas, citromos házi keksz
Vajas, citromos házi keksz

A hozzávalókat összegyúrjuk rudat formázunk belőle kis darabokat levágva ellapítjuk kerekre formázzuk vagy kiszaggatjuk ,tetszés szerint ízesíthetjük,kakaópor,kókuszreszelék ,stb.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
HRK-HRK koláč
HRK-HRK koláč

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GESZTENYÉS PUNCSOS SZELET
GESZTENYÉS PUNCSOS SZELET

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, majd kétfelé vágjuk, vagy már eleve két lapot sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk