-30 dkg liszt
-4 dl tej
-2 evőkanál cukor
-3 tojás
-2 dkg élesztő
-3 dkg olvasztott margarin ( vaj vagy zsir )
1/2 kiskanál só
-sütéshez olaj vagy zsir
-az élesztőt langyos tejben a cukorral együtt szobahőmérsékleten felfuttatjuk
-a lisztet + só elkeverjük ,közepébe mélyedést készitünk
-beleöntjük a langyos tejben felfuttatott élesztőt
-hozzáadjuk a tojások sárgáját ,elkeverjük az élesztős tejjel
- a lisztet ,kissé eldolgozzuk aztán öntjük hozzá az olvasztott zsiradékot
-jól kidolgozzuk amikor a tészta sima ,fényes a tojás fehérjet kemény habbá verjük és könnyedén elkeverjük
a tésztával,lefedve szobahőmérsékleten
-kétszeresére kelesztjük kinyújtjuk ,
-fánkszaggatóval kiszaggatjuk
-tarkedli sütöben vagy palacsinta sütőben forró olajban kisütjük
-ha megsült tálra csúsztatjuk
-lekvárral kináljuk ,porcukorral megszorjuk
Összeállítjuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük. (nem kell bele cukor). A mákot a lekvárral, cukrokkal és annyi tejjel keverjük, hogy egy kenhető masszát kapjunk. A tésztát 4 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk rudat formázunk belőle kis darabokat levágva ellapítjuk kerekre formázzuk vagy kiszaggatjuk ,tetszés szerint ízesíthetjük,kakaópor,kókuszreszelék ,stb.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, majd kétfelé vágjuk, vagy már eleve két lapot sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű