2 dl tejföl
-1 dl tej
-1 tojás-
-2 teás kanál só
-3-4- kanál bor
-12 dkg ráma margarin
-60 dkg liszt
-1 teás kanál cukor
-4 dkg élesztő
-40 dkg darált tepertő
.....1 tojás a kenéshet
Az élesztőt felfutattjuk
-az össszes anyagot összekeverjük
Kivéve a tepertöt
a tésztát elkezdjük
dagasztani
-letakarjuk és kelesztjük 30-40- percig
-ezután kinyújtjuk előbb duplán majd szimplán hajtogatjuk.
-az -az :kinyújtom a tésztát megkenem egy adag darált tepertővel ,megszórom frisen darált fekete borsal
-Gondolatban három részre osztom,jobbról és balról is a középső részre hajtom-az igy kapott csikot megint megkenem tepertővel majd a tésztát fentről és lentről is a középig visszahajtom majd még ezt is félbehajtom
-letakarom és hagyom 30 percig pihenni
-a hajtogatást és a tepertővel való kenést még 2 x megismétlem-közte 30 perc pihentetéssel
-végül újnyi vastagra kisodrom éles késsel bevagdosom és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatom -
-tepsiben sorakoztatom s újból 20-30 percig pihentetem
megkenem felvert tojással -vigyázva nehogy le csorogjon ( ha lecsorog a tojás nem nő fel a pogácsa )
-180 -190 foknál 15-20 perc alatt megsütjük
A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sikért, élesztőt, sót és a langyos vizes tejjel kialakítjuk a tészta állagát. Amikor összeállt a tészta, gyúrjunk rajta egy kicsit és adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Majd a lisztet a sót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani, közben lassan hozzá öntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKorán reggel feloldottam a kovász a vízben, a lisztet kelesztő tálba szitáltam, elkevertem a finom tengeri sóval. Összeállítottam a tésztát, majd 10 perc múlva megdagasztottam lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoltam a vízbe, elkevertem. Egy nagy tálba mértem az összes hozzávalót, majd beleöntöttem az élesztős folyadékot. Alaposan elkevertem. Meglehetősen lágy lesz, d...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű