--25 dkg tarhonya
--1 nagy fej vöröshagyma
--50 dkg zöldborsó
--1 evőkanál paradicsompüré
--Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
--zöldpetrezselyem
---A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm
--A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészül összeforgatom őket és forrón kínálom.
-aki szereti lehet petrezselyem zöldet apróra vágni és a tarhonyába keverni
A leveles tésztát kitekerjük, a piteformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is felérjen, majd villával alaposan megszurkáljuk. Előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon 3 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást verd fel, adj hozzá sót, borsot, a palacsinta sütőt kend ki olajjal, forrósítsd fel, és mintha palacsintát sütnél öntsd rá a tojást, oszlasd el, hagyd sülni az egyik oldal...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű