2 kg körte
1 citrom leve
1 teáskanál citromsav
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 liter víz
2 kg több léről megmosott apró körtének a két végét levágtam, majd félbevágva szépen adagolva gyümölcsprésbe kinyertem picivel több, mint 1 liter rostos körtelevet. A gép gondoskodik mindenről, tehát a magházat sem kell a körtéből eltávolítani. Hogy ne barnuljon, hozzákevertem az egészhez egy teáskanál citromsavat és egy citrom levét. (Kóstolgattam és a két citromot sokalltam volna).
2 liter vízben elkevertem 25 dkg cukrot (ez ízlés szerinti mennyiség lehet, attól függően ki mennyire szereti édesen). Végül két csomag vaníliás cukrot kevertem még el a vízben. Majd összeöntöttem és összekevertem a liternyi rostos körtelével.
Ezután tisztára mosott koronazáras üvegekbe mértem az ivólevet és koronazáróval lezártam őket. 90/30-as programon dunsztoltam az italunkat
Kezd érni ez a legkorábbi körtefajta, ami méretileg nem sokkal nagyobb, mint egy 20 forintos pénzérme, de nagyon finom aromás.
Teljesen hidegen állítottam össze az ivólevet, tehát ez nem a főzős módszer, mint ahogy tavaly készítettük.
Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűorgalomtól és portól elzárt területről szedjünk egészséges bodzavirágokat. Ha kisebbek, akkor többet. Vadásszuk ki belőlük az esetlegesen megbúvó bogárkákat, távolítsuk el a vasta...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűfriss gyömbérből készítsük a gyömbérteánkat, hiszen így érhetjük el igazán a kívánt hatást. Egy ujjnyi nagyságú gyömbérgumót reszeljünk le, forrázzuk le 5 dl forró vízzel és főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű