2 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem a zöldje is kell
1 karalábé
1 zeller a zöldje is kell
pár szál lestyán levél
1 karfiol
1 brokkoli
1 kelkáposzta
1 fejes káposzta
4-5 hagyma
1 fokhagyma
4-5 paradicsom
5-6 paprika
ezeket aprítóval összevágom.
mind mehet az aszalóba... nagyon kopogósra ki kell szárítani.....ha minden kiszáradt akkor porrá kell őrölni... teszek hozzá 2-3 evőkanál sót amit ugyanúgy porrá őröltem ... szoktam még őrölt kurkumát meg sáfrányt adni...
Bevonatokkal, például cukormáz díszítéssel az aprósütemény tetszetősebb, édesebb lesz, és tovább friss marad. Cukormázakat készíthetünk hidegen kikevert illetve főzött változatban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tojásokat felverem a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenem, 3 szelet kenyeret megmártóztatok a tojásos,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megpucoltam, felkarikáztam, megfőztem, majd átszűrtem az aprítógépbe (nem csepegtettem le, nem baj ha egy kis főző víz is kerül a gépbe). Ehhez adtam a 3 ek. zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. Szedd szét a karikákat. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű