Hozzávalók 20-22 batyuhoz
a tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg puha vaj
1 tojás
1 teáskanál só
40 ml hideg víz
40-50 dkg tetszés szerinti töltelék, pl.: sonkás-tojásos, medvehagymás-túrós, gombás-húsos, sült húsos-mustáros stb.
a kenéshez: 1 kisebb tojás lazán felverve
Mély tálba tesszük a lisztet a közepébe fúrunk egy lyukat, beletesszük a cukrot, a tojás sárgáját, sót, olvasztott vajat, sütőport, tejet, és az egészet simára elkeverjük. Majd...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA felszeletelt kenyeret egy tálba tesszük és beáztatjuk a paradicsomlébe. Megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk az uborkát, paprikát, paradicsomot. Felaprítjuk a fokhagymát. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsot alaposan megmossuk, a vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancshéjat és a narancs kifacsart levét is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá az édesítőt. Dobjuk bele a fahéj rudat és a szegfűszeget. Főzzük puhára a gyümölcsöt. Vegyük ki a fűszereket. A tejszínben keverjük el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű