menu

Családireceptkönyv.hu

Almás sajtsaláta könnyed finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

2 savanykás alma,
10 deka gomolya,
mozzarella vagy trappista sajt,
5 deka sovány sonka,vagy maradék sült csirke hús,
2 kis kanál mustár,
fél pohár natúr joghurt,
1 tojás sárgája,
fél dl olíva olaj,
kávés kanálnyi ételízesítő,
bors ízlés szerint.

Elkészítés:


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk és a sajttal együtt lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukján.

Apró kockára vágjuk a maradék sült húst vagy sovány sonkát. A tojássárgát egy tálkába rakjuk,hozzáadjuk a mustárt, összekavarjuk és lassan elkeverjük benne az olíva olajat.

Ezután összekavarjuk a fél pohár joghurttal és az alma,sajt, hússal összekavarjuk.

Ízesítjük a borssal és az ételízesítővel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Könnyed és finom étel, ami nagyon könnyen elkészíthető! Ha vágysz a nyárias ízekre, ez a recept tetszeni fog!

Almás sajtsaláta könnyed finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges rakott tészta
Zöldséges rakott tészta

Kezdjük a besamellel: futtassuk meg a vajon a lisztet, engedjük föl a tejszínnel, hagyjuk megkrémesedni. Csak sóval ízesítjük, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsuk, tegyük félre....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Karfiol mozzarellás
Karfiol mozzarellás

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Francia lecsó
Francia lecsó

A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk és 4 ek olajon megfuttatjuk. A paprikát 2 cm-es kockára vágjuk, a hagymára dobjuk. Ezután a kockára vágott padlizsánnal együtt 3...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Töltött gömbcukkini
Töltött gömbcukkini

A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra. A gerslit egy kicsit megpirítottam az olívaolajon, majd felöntöttem a vízzel (mivel a sütőben sütés közben még puhul, nem kell rendesen megfőzni)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk