25 dkg karotta
25 dkg zöldborsó
25 dkg karalábé
olaj
2 evőkanál liszt
csontlé
Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a zöldborsót enyhén sós vízben csaknem puhára főzzük, lecsurgatjuk, majd egy kevés zsíron vagy vajon tovább pároljuk. Amikor kissé pirul már, ízlés szerint borsozd, kevés cukrot is adhatsz hozzá, majd rögtön két kanál liszttel szórjuk meg, és csontlével (vagy hideg vízzel) fölengedve pároljuk puhára.
Gyors, finom és megunhatatlan :)
A margarinon a liszttel rántást készítek, és bele teszem a fokhagymát. A spenótot turmix gépben pépesítem a tejföllel, és a tejjel. Amikor a rántás zsemle színű, bele öntöm a tur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót a vízbe teszem és kevés sóval vagy 1 kocka vegetával főzöm. Közben 20 perc múlva a borsó szemeket fakanállal szétnyomkodom az edény falánál, majd még főzöm tovább.Ha...
Elkészítési idő: 1 ó. Nehézség: KönnyűElkészítés: A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA legkevésbé gyakorolt, de a legfinomabb és legegészségesebb sűrítési fajta, amikor a főzeléket a saját alapját képező zöldségfajtájával sűrítjük. Ennek módja, hogy a készül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű