1/2 kiló darált csirkemell
- 2 tojásfehérje
- 200 mili liter tejszín
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só, fekete bors
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 - 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 - 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Majd lehűtjük a hűtőszekrényben. Hűtés után jól szeletelhető.
Tudod , hogy mennyi munka van vele?
Kikeverés + feltekerés = 7 - 8 perc !!! És minőségi parizert eszik a család. Nem olyant, amibe a gyárban a szemetet darálták bele. S ízfokozóval tették finommá. Az én parizeremben NINCS ízfokozó, mert finom, úgy ahogy van.
Jó étvágyat kívánok Hozzá!
A fokhagymát zúzzuk össze, a vöröshagyma felét aprítsuk össze, kb. 2 evőkanálnyi vöröshagymára lesz szükség ekkora adaghoz. A tojást főzzük meg, felezzük el, vágjuk egészen apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat apró kockákra vágjuk és az elkészített majonézes keverékhez hozzáöntjük, jól összekeverjük. A zselatint felfőzzük 1-2 dl vízben, és kihülés után az összetevőkhöz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk; a lilahagymát vékony gerezdekre-karikákra szeljük, néhányat félreteszünk belőlük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű