menu

Családireceptkönyv.hu

házi vegeta tartósítószer nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10-12 db sárgarépa
- 10-12 db fehérrépa (petrezselyemgyökér)
- 3 db karalábé
- 3 db zeller
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika (kápia, kaliforniai, tölteni való, stb. - vegyesen a legjobb)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg kelbimbó
- 30 dkg karfiol
- 30 dkg káposzta
- 2 csomag petrezselyem zöld
- 2 csomag zeller zöld
- konyhasó

Elkészítés:


A paradicsomokat merítsük forró vízbe, majd hámozzuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk akkora darabokra, hogy a turmixgép elbírjon velük. Aki akarja, húsdarálóval is ledarálhatja a zöldségeket, én a turmixgépet választottam. Aprítsuk fel vele a zöldségeket, majd az őrleményt mérjük meg, és annak súlyával arányosan adjunk hozzá konyhasót 5:1 arányban, azaz minden kiló őrleményhez 20 dkg sót. Nekem a végére (sóval együtt) 3 kiló ételízesítőm lett, ami három darab 800 ml-es üveget töltött meg. Ezzel a mennyiséggel jó ideig elleszünk. :-)

Tartósítószert felesleges hozzáadni, mert a só tartósít. csak be kell tenni a spájzba, és amikor kell, elő kell venni. Nem kell hűtőben sem tartani. Teljesen természetes, és nem csak só, ízfokozó és tartósító van benne, mint a bolti ételízesítőkben.

 házi vegeta tartósítószer nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tudasfaja.com DON'T MISS Home   >   RECEPTEK   >   B
Tudasfaja.com DON'T MISS Home > RECEPTEK > B

Tudasfaja.com DON'T MISS Home > RECEPTEK > BEFŐTTEK > Rakj el paradicsomot télire! Ez a legétvágygerjesztőbb pácolt paradicsom, amit valaha ettem! Rakj el paradicsomo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukrozott szilva nyersen - télire recept
Cukrozott szilva nyersen - télire recept

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy zománcozott edénybe tesszük. A cukorban elkeverjük a fahéjat, na-benzoátot, vaníliás cukrot, és a keveréket a szilvára öntjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbab
Zöldbab

A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, ha szükséges, újra megmossuk, és egészben bő, forrásban lévő vízbe tesszük, s kb. 2-3 percig előfőzzük, majd lecsorgatjuk. (A babot nem sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalás: mit, hogyan, meddig?
Aszalás: mit, hogyan, meddig?

Mit lehet aszalni? Szinte valamennyi gyümölcsöt, almát, körtét, szilvát, kajszibarackot, ribiszkét, bodzabogyót. Természetesen nem kell aszalni a diót, a mandulát és a mogyorót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk