20 kg gyalult káposzta
0,5 kg só (erdélyi) (nem jódozott)
2 g babér
5 g fekete bors
5 g kömény
3-4édes pirospaprika
2 db birs
Az üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Annyi hideg vizet engedünk rá, am...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: köménymagot a megmosott üvegekbe szórjuk. Céklát megmossuk, megfőzzük fél puhára, majd felszeleteljük és üvegekbe rakjuk. A levet felfőzzük és a forrólével felöntjük. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.Cel mai bine ar fi să conservați frunzele de viță-de-vie culese în perioada de înflorire. Însă puteți să le sărați și în alte perioade. Adunați frunzele cu nuanță verde deschisă,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű