1 kg padlizsán
2 közepes fej vöröshagyma
150 ml napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
A sütőből kivesszük, majd a padlizsán husát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.
A hagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajban üvegesre dinszteljük.
A padlizsánt és a hagymát botmixerrel pürésítjük, majd apránként hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal fűszerezzük.
Golyókhoz: A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmit kell, azt előfőzni, aztán kipanírozni, majd olajjal megkenve sütőben kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük fel az alaplevet, tegyük bele a fűszereket. Főzzük fel. Tegyük bele a zöldségeket, főzzük 4-5 percig - a zöldségek főjenek meg, de maradjanak roppanósak. Tegyük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű