menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű sajtkrokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez

Elkészítés:



Kezdőlap » buli kaja » Egyszerű sajtkrokett
Egyszerű sajtkrokett

2014.09.07| buli kaja, előétel, főétel, köret

A rántott sajt készítése sokaknak okoz bosszúságot és valljuk be nem is egy kellemes elfoglaltság a panírozása. Viszont cserébe isteni finom!
Ezek a krokettek viszont ugyanazt az élményt nyújtják, de sokkal egyszerűbben kivitelezhetők.
Az egyetlen macerásabb pontja a sajt lereszelése.

IMG_0798

Ezen kívül némi kételyre adhat okot, hogy egy adag úgy elfogy, hogy fel sem tűnt, hogy megetted. ;)

30 dkg trappista sajt lereszelve
1 tojás
1 púpos evőkanál liszt
pici só
olaj a sütéshez

Összekeverjük a hozzávalókat, jó alaposan.
Olajat hevítünk.
Két tenyerünk közt golyókat formálunk a masszából, majd elhengereljük kissé, krokett formájúra. 16 db nagyjából egyforma krokettet kapunk ekkora adagból.
Forró olajba tesszük őket egymástól távolabb, ne tapadjanak össze.

Trükkök, tippek, praktikák:



Aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

Nemhogy nem kezd folyni a sajt sütés közben, de nagyon finom lesz.
Akár köretnek, akár főzelék feltétnek, akár valamilyen mártogatóssal parti falatkának tökéletes!

Egyszerű sajtkrokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kétsajtos töltött padlizsán
Kétsajtos töltött padlizsán

A paradicsomokat megmossuk, x alakban bevágjuk a tetejüket, majd leforrázzuk. Lehúzzuk a héjukat, és a csumáját kivágva feldaraboljuk. A hagymákat finomra vágjuk. A rizst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
   Brokkoli mártogatós zöldségekkel
Brokkoli mártogatós zöldségekkel

A brokkolit és hagymát enyhén sós vízben megpároljuk. (kb. 10 perc). Ezután mindent késes aprítóba rakunk és krémesre turmixoljuk. Ha szükséges adjunk hozzá vizet,hogy könnyebben...

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgaborsó fasírt
Sárgaborsó fasírt

A sárgaborsót hideg vízben feltesszük főni (forrás után leöntöm róla a vizet és friss vízben rakom fel újra). Szét kell főzni a borsót (de le is lehet turmixolni, ha már puha), ezu...

Elkészítési idő: kb. 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rozmaringos burgonya a sütőből
Rozmaringos burgonya a sütőből

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük, ezt követően kiolajozott hőálló edénybe tesszük, sózzuk és borsozzuk és egy kevés olajat is öntünk rá. 10-12 percen át sütjü...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk