menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos roló


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag réteslap (mirelit)
30 dkg darált mák
rumaroma
10 dkg mazsola
10 dkg cukor
1,5 dl tej
1 tojás (a kenéshez)

Elkészítés:


A tejet a cukorral felforraljuk, majd a mákot is belekeverjük. Nagyjából 20 percen át főzzük, ha krémes állagúvá vált, levesszük a tűzről. A mazsolát hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük, majd lehűtjük. A réteslapot kicsomagoljuk, az egyik oldalára kenjük a tölteléket és feltekerjük. Kisebb darabokra vágjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük. Tojással megkenjük, mákszemekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.

Mákos roló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

1. A vaj és a mazsola kivételével a hozzávalókat összedagasztjuk, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és belekeverjük a mazsolát. 2. Duplájára kelesztjük, három rudat f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nagymama mazsolás kalácsa
Nagymama mazsolás kalácsa

A nagymama mazsolás kalácsához az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a deszkára szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztőt és hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kalács kondírozott citromhéjjal és édes kovásszal
Kalács kondírozott citromhéjjal és édes kovásszal

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Fahéjas fátyol kalács
Fahéjas fátyol kalács

Liszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt nem kelesztettem, csak belemorzsoltam. Bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztjük. Nálam nem kellett az összes tej,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk