menu

Családireceptkönyv.hu

Paleo barackos-mákos piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




8 db tojás
16 dkg eritrit
14 dkg darált mák
2 dkg kókuszliszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 db sárgabarack

Elkészítés:


A tojások sárgáját az eritrit felével és a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A fehérjét az eritrit másik felével és egy csipet sóval közepesen lágy habbá verjük (fontos, hogy ne legyen kemény a hab).
A sárgáját 2 kanál fehérjével meglazítjuk, ez fontos, mert így könnyebb egyneművé keverni a tésztát. Majd az egész fehérjehabot a sárgájával óvatosan márványosra keverjük. 2 részletben rászórva hozzáadjuk a jól elkevert mákot és a kókuszlisztet, majd átforgatjuk.
Egy 26 cm-es, kapcsos sütőformát kibélünk sütőpapírral. A habot egy mozdulattal átemeljük (nem csorgatjuk) a sütőformába. Ez fontos, különben ezzel összetörjük a habot, és összeesik. A félbevágott és kimagozott gyümölcsöket magházas felükkel lefelé szorosan a hab tetejére rakjuk, majd 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Paleo barackos-mákos piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paleo kenyér(egyszerű)
Paleo kenyér(egyszerű)

Melegítsük elő a sütőt 160ºC-ra. Kenjük meg zsírral az alját és oldalát egy kenyérsütő tepsinek (vagy cipó méretű tepsinek), és az aljára tegyünk sütőpapírt, amit szintén zsírozzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sültpaprika krémleves
Sültpaprika krémleves

A paprikákat levágjuk a torzsáról, a magot eltávolítjuk és a megpucolt fokhagymákkal berakjuk a sütőbe. Kb. 20 percet grillezzük, mikor látjuk hogy barnulnak és már puhák kivesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Geszti Eszti torta
Geszti Eszti torta

Aprítógépben először a zabot apróra aprítjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk, ha nem áll össze adjunk még hozzá datolyát....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Batata tócsni
Batata tócsni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk