Hozzávalók
30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét
10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
sodrott retes
A tésztát kifőzzük a sós vízben, majd leszűrjük és hőálló edénybe rakjuk. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük a tejszínnel és a zöld fűszerekkel. Ezt követően leöntjük vele a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítom, a hagymát megfuttatom benne. Hozzáadom a káposztát, a borsót, a gombát, a répát, a mézet, a rántottát csíkokra vágom, majd ezt is és a fokhagymát is hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát fogkeményre főzzük. Míg fő, elkészítjük a szószt. Kevés világos rántást készítünk, a fokhagymát még a liszt előtt rányomjuk az olajra. A rántást felöntjük apránk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűNokedlit készítünk, majd egy lábasba olajat öntünk. Beletesszük a nokedlit és a tojásokat. Folyamatos keverés mellett készre sütjük a gázon.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű