menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg sertés dagadó
1 dl száraz fehér bor
4 db zsemle vagy kenyér
2 kis doboz májkrém
2 tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj vagy 2dkg zsír (felolvasztva)
2 cs petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
majoránna
kevés Delikát 8 ételízesítő
csipet csípős pirospaprika

Elkészítés:


1. Előkészítjük a tölteléket.
A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk.

2. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük.
(Vásárláskor a hentest is megkérhetjük, hogy
szúrja fel a dagadót.)

3. A zsemléket sörbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
A megmaradt sört félretesszük.

4. fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a
petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a beáztatott
zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat, ízlés szerint
majoránnát, csipetnyi borsot, sót adunk hozzá, és az összes ízesítőt!

5. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne,
zsemlemorzsát adunk hozzá.

6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük.

7. A nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.

8. Olvasztott zsírral leöntve és a fehérbort aláöntve,
közepesen meleg sütőbe helyezzük, duplán letakart fóliával.
Kb 1,5 - 2 óra múlva a fóliát levesszük.

9. A saját zsírjával történő locsolgatás mellett pirosra sütjük

10. sült tepsis burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.



   Töltött dagadó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kuglófformában sült stefánia vagdalt
Kuglófformában sült stefánia vagdalt

Elkészítése: A húsokat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. 6 tojást keményre főzünk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A húshoz hozzáadjuk a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sörben sült füstölt csülök
Sörben sült füstölt csülök

1. A vöröshagymát negyedeltem, a fokhagymagerezdeket feleztem. A sörbe belekevertem 5-6 evőkanál mustárt, kevés sót és borsot, valamint 2 gerezd fokhagymát apróra vágva. 2. A tál...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Vörösboros pirított sertésmáj
Vörösboros pirított sertésmáj

A májat kicsit előfőzzük sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk,...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A világ legízletesebb fasírtja
A világ legízletesebb fasírtja

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk