Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 tojás
A kávéskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom, egy éjszakára hűtőbe teszem, (mélyhűtőben tartható), Kinyújtás után reszelt sajttal megszórom, előmelegített sütőben megsütöm.
Lehet a tetejére köménymagot, szezámmagot, mákot is szórni.
A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadj...
Elkészítési idő: 1óra30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük két órát. 2. Ezután alaposan lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, olyan 2-3 milliméte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan. Minimum eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel összemorzsolni a sajttal összegyúrni. Két részre osztani, mindkét feléből kb 4-5 cm-es hurkát formálni. A hengereket jó szorosan alufóliába tekerni és 15-20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz