másfél bögre apró szemű zabpehely
- másfél bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre zsírszegény tej
- 1 bögre víz (tejre cserélhető)
- 1/2 kk. só
- 4 csapott evőkanál DW negyedannyi cukor:
2 tojás
- bio citromhéj, vanília őrlemény ízlés szerint (elhagyható)
A hozzávalókat összekeverjük, majd kevés kókuszolajon (én 4 evőkanállal használtam) teflonserpenyőben megsütjük. Sütés közben néhány percenként megkavarjuk, fakanállal kisebb darabokra szaggatjuk. Cukormentes lekvárral tálaljuk.
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá. Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. 2. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHogyan előzhető meg a fertőzés? A nyers baromfihúst ne mossuk meg és alaposan főzzük, süssük meg! A hús mikrobiológiai szempontból biztonságos belső hőmérséklete min. 74°C le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet mikróban megmelegítjük. Ez a lépés kihagyható. 2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk (hipp-hopp megy :-). 3. Fél órát kelni hagyjuk. 4. Ezután 8-9...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz