menu

Családireceptkönyv.hu

Gőzgombóc


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl tej
1 ek cukor
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
0,5 dl étolaj
szilvalekvár
15 dkg olvasztott vaj vagy margarin
darált mák

Elkészítés:


3 dl tejet a cukorral meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, hozzáöntjük az étolajat és az élesztős tejet. Az egészet összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet, hogy elég lágy legyen a tészta.
Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, felkockázzuk, a kockákra lekvárhalmokat teszünk, és gombócot formázunk belőle. Hagyjuk kelni 30 percet.
Ezalatt fogjuk a legnagyobb lábast, beleteszünk egy szitát és annyi vizet, hogy a szitát csak a gőz érje. Felforraljuk a vizet, a szitába tesszük a megkelt gombócokat, és lefedjük a lábast.
Kb. 20 percig főzzük gőz felett a gombócokat, majd kiszedjük mindet, és megforgatjuk a felolvasztott vajban. Vaníliaöntettel leöntjük és megszórjuk darált cukrozott mákkal.

Gőzgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
582. Túrós batyu
582. Túrós batyu

Töltelék hozzávalóit összekeverni. Élesztőt futtatni,hozzá a többi anyag.A tejet fokozatosan adni hozzá.Lágy tészta.Duplájára keleszteni, / kb.1 óra/. 3 mm vastagra nyújtani,10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÁKOS KEVERT
MÁKOS KEVERT

A tojásokat a cukorral keverjük habossá,mintha piskótát vernénk. Hozzácsurgatjuk keverés közben az olajat. A kimért lisztet a sütőporral és a mákkal elkeverjük és beleforgatjuk a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás szelet
Karamellás szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 részre osztjuk. 23 ×38 cm-es vajjal kikent tepsi hátán világosra sütjük a lapokat egyenként. A krém készítése: a kristálycukrot egy lábasban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokoládés gyümölcskenyér
Csokoládés gyümölcskenyér

A mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval 1 evőkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk