karfiol
petrezselyemzöld
sajt
1/2 tojássárgája
sárgaborsó liszt
felnőtt változat:
só
bors
1 tojás
A karfiolt rózsáira szedtem megfőztem.
A babának turmixoltam, petrezselyemzölddel, kevés sajttal ízesítettem, tettem hozzá fél tojássárgáját és sárgaborsó lisztel sűrítettem. Tepsire kis kupacokat raktam, ellapítottam és kb 15 perc alatt készre sütöttem.
A felnőtt változatot sóztam borsoztam és egész tojás került bele.
káposztát egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, majd kis lángon, forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Ekkor óvatosan kivesszük, és hideg vízbe tesszük, hogy minél előbb lehűl...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézAz almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát, felkockázzuk. Egy kis lábasban 20 percig főzzük, kis lángon. Hagyjuk, hogy a leve kifőjön, kevergetjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát, sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A brokkolirózsákat forrásban lévő, enyhén sós, a fokhagymával és a babérlevelekkel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes