menu

Családireceptkönyv.hu

Beigli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bejgli:
1kg.finomliszt
1csipet só
2tojás +1-2 tojás sárga amivel lekened a végén
2-3kanál cukor
1 tejföl(2-3evőkanál)
2dl tej(az élesztő felfuttatásához)
750g.rama (a dupla rámábol masfel)
1kocka élesztő fele(2,5g.)
1sütőpor
2vaniliás cukor

Elkészítés:


A lisztet összekeverem a vajjal,2 egesz tojással,sütőporral,vaniliás cukorral,kristálycukorral,sóval
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejbe(én szoktam a langyos tejbe tenni 1 kiskanál cukrot és 2 kiskanál lisztet...majd ehhez morzsolom az élesztőt)Lefedem,hagyom állni pár percig,majd hozzáadom a tésztához,ezután jön a 2-3kanál tejföl és az egészet jól összegyúrom.Ha esetleg nem áll össze a tészta rakhatsz hozzá még annyi lisztet hogy nyújtható állapotba legyen.Lefeded konyharuhával és hagyod állni én 4-5órát szoktam hagyni.Azután ezt vágom 4 darabra,mint a képen láttad elég nagy rudak szóval izlés szerint csináld.Ezt ugye mindenki máshogy szereti ,mi vékonytészta sok töltelék de csinálhatod vastagabbra kevesebb töltelékkel.Ahogy szeretitek.Kinyújtod és kenheted rá a tölteléket.Tehát ebből nekem 4 rúd van.Ehhez fél kg.dió fél kg.mák.A mákot és a diót összekeverem porcukorral illetve annyi tejet adok hozzá hogy kenni tudjam a tésztára..(óvatosan nem kell sok)...dióba kerülhet mazsola rumaroma ki hogy szereti... Ha feltekereted villával finoman megszúrkálom a tekercseket és lekenem a tojás sárgájával.Előmelegített sütőben sütjük sütőpapirra érdemes,én olyan 180 fokon...nem szabad nagyon sokáig sötétre mert kemény lesz. :) Sok sikert hozzá! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Házi grillázs
Házi grillázs

1. Előkészítünk egy sütőlapot vagy nagyobb tepsit, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és a tűzhely mellé helyezzük. 2. A cukrot egy (lehetőleg teflonos vagy hasonló bevonatú)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Túró rudi házilag
Túró rudi házilag

Először beáztatjuk a zselatinlapokat 100 ml vízbe egy pár percre, majd összemelegítjük 150ml vízzel, majd félretesszük. A töltelékhez a túrót le passzírozzuk, majd ízesítjük vaní...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tiramisu szénhidrát csökkentett
Tiramisu szénhidrát csökkentett

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Banánkenyér ala Vili
Banánkenyér ala Vili

Ezeket összedolgozom teljesen homogénné. Kivajazott lisztezett formába töltöm, 1 újnyi maradjon a peremtől. 20-25 perc 180 fokon tűpróbáig sütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk