menu

Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács


Írta:

Elk. idő: 1 óra pihenteté
Adag: 30
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 dl méz
1 dl tejszín
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:


A mézet a mikróban felolvasztjuk és a margarinnal, tejszínnel, tojással és cukorral habosra verjük.

A lisztet, szódabikarbónát és fűszert összekeverjük és összedolgozzuk a mézes keverékkel, ragacsos tésztát kapunk.

Zárt csomagolásban egy éjszakara hűtőben pihenzetjük.
Másnap kissé felengedjük, 0,5 cm- re kinyújtjuk, kiszaggatjuk, forró sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.

Mézeskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos mascarpone torta
Narancsos mascarpone torta

A piskótához 1.Szétválasztjuk a hat darab tojást, majd a sárgáját a cukorral habos állagúra keverjük. 2.Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a vizet, és legalább 10-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvakrémes torta
Aszalt szilvakrémes torta

A szilvát vágjuk fel apró darabokra, majd öntsük fel annyi langyos vörösborral, hogy ellepje. Hagyjuk legalább egy fél óráig állni, majd öntsük egy szűrűbe és alaposan csepegtessük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós,,,mákos bejgli
Diós,,,mákos bejgli

A vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. A receptből 6 db fél kilós bei...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Finom puha puszedli
Finom puha puszedli

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk