meggy
cukor
szóda ( boltban vásárolt szóda a jó szifonos, nem és ásványvíz sem )
citromsav és nátrium-benzonát
.
Szódás meggybefőtt - Csókás Verokia féle
Húber Zs Koncz, 2013. szeptember 18., 8:06
A szódás meggy receptje:
Az üveg aljára egy enyhe réteg cukrot szórok, majd erre jön egy réteg meggy , megint cukor, így rétegezve megtöltöm az üveget.
Majd felengedem szódával( boltban vásárolt szóda a jó szifonos, nem és ásványvíz sem )
A tetejére citromsav és nátrium-benzonát kerül.
Lezárom az üvegeket, a fejre állítom így légmentesítem, és kész az egész művelet, mehet a helyére, tulajdonképpen ez december tájékára érik meg.
Teljesen olyan az íze, mintha a konyakos meggyes bonbonból a meggyet eszegetném ki.
A meggyet megmossuk, a szárát eltávolítjuk, kimagozzuk, majd félbevágjuk, és 500 g-ot kimérünk. Az áfonyát megmossuk, és 500 g-ot kimérünk. 2 Elkészítés: A gyümölcsök kb. fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és leszárított narancssárga héját vékonyan lehámozzuk és félretesszük. A meghámozott narancsokat fehér bundájuktól megszabadítjuk, és a gyümölcsöt egy centis karikákra...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA megmosott, szeletekre (koktél paradicsomok esetében félbe) vágott, megsózott paradicsomokat napon, aszalóban vagy 60 °C hőmérsékletű sütőben is kiszáríthatod. Ha sütőben készül,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy hét decis, csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá. Ezutá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű