menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés bulgur


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2
adagra

2 evőkanál olívaolaj
250 g csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g bulgur (szárazon)
5 evőkanál sűrített paradicsom
10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
3 csipet oregánó (friss, vagy szárított)
3 csipet bazsalikom (friss, vagy szárított)

feketebors (őrölt)
350 ml víz
petrezselyemzöld

Elkészítés:


Elkészítés
1
A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük.
Csirkés bulgur egytálétel recept 1. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 2. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 3. fázisfotó
2
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, üvegesre pirítjuk, figyelve rá, hogy nehogy megégjen a fokhagyma.
Csirkés bulgur egytálétel recept 4. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 5. fázisfotó
3
Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a bulgurt, a fűszereket, sót, borsot, paradicsompürét.
Csirkés bulgur egytálétel recept 6. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 8. fázisfotó
4
Felöntjük a vízzel, és 5 percig lefedve, alacsony lángon főzzük, majd elzárva a lángot alatta még 15 percig hagyjuk lefedve állni, hogy felszívja a bulgur a paradicsompürét és vizet.
Csirkés bulgur egytálétel recept 10. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 11. fázisfotó
5
Ha a bulgur megpuhult, hozzáadjuk a félbevágott (vagy egész szem) olívabogyót és az előzőleg megsütött húst, majd 5 percre visszarakjuk a tűzre.
Csirkés bulgur egytálétel recept 12. fázisfotó
Csirkés bulgur egytálétel recept 13. fázisfotó
6
Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

 Csirkés bulgur

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós csirkebrassói
Omlós csirkebrassói

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd ráteszem a csíkokra vágott húst és nagy lángon sütöm. Megszórom sóval, borssal és majoránnával, valamint pirospaprikával....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NARANCSOS KACSA
NARANCSOS KACSA

A megtisztított (a hasüreg és a zsírzó eltávolítására nagyon figyeljünk oda) kacsát kívül-belül megszórjuk a szárnyasfűszerrel. A hasüregbe belerakjuk a gyümölcsöket, és a két lábá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bábolnai fokhagymás csirkemell
Bábolnai fokhagymás csirkemell

A felszeletelt csirkemelleket sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük és fóliával letakarva sütjük. 2 ek olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell tejfölös gombamártással
Csirkemell tejfölös gombamártással

A csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A hússzeleteket lisztezzük és kevés olajon átsütjük. A gombamártáshoz a gombát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk