menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi palacsintametélt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A palacsintához: 200 g finomliszt, 4 dl tej, 4 tojás,
só, bors, 1 csokor petrezselyem, 2 ek. olaj
Továbbá:800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek.olaj,
1 kk. édes-nemes pirospaprika,1 ek. csípős paprikakrém,1 ek.paradicsompüré
¼ kk.szárított kakukkfű,1 ek.rétes-/rizsliszt,400 g tejföl, diónyi margarin/vaj a tál kikenéséhez.

Elkészítés:


A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott tojásokkal és ½ órát pihentetjük. A zöldségeket megtisztítjuk,a gombaféléket felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot felaprózzuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek. felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót és borsot, aztán rádobjuk a gombát és fedő alatt (10-15 perc) puhára pároljuk. Elkeverjük a rétes-/rizslisztet a tejfölben, a gombára öntjük, jól összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű sütőedényt.
A petrezselymet finomra vágjuk, 2 ek. olajjal együtt a palacsintatésztához keverjük, és 16 palacsintát sütünk belőle. Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük, a sütőedénybe szórjuk, végül lazán összeforgatjuk a gombapaprikással és 200 C-ra előmelegített sütőben átforrósítjuk.
(15-20 perc)
Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


4 személy részére
Elkészítési idő 1 óra 1 adag 548 KCAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Betty
Sajtkrokett
Sajtkrokett

Összekeverjük a hozzávalókat jó alaposan. Olajat hevítünk. Két tenyerünk közt golyókat formálunk a masszából, majd elhengereljük kissé, krokett formájúra. Kb. 16 db lesz ekkora a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Karfiol sörös bundában
Karfiol sörös bundában

Tisztítsd meg a karfiolt, és szedd szét rózsákra. Sós vízben főzd 15 percig, majd csöpögtesd le alaposan. Keverd össze a lisztet, a reszelt sajtot és a curryt egy csipet sóval....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
shakoushah-zsidó-lecsó
shakoushah-zsidó-lecsó

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Petrezselymes tojásfasírt
Petrezselymes tojásfasírt

A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk