Hozzávalók:
160 g bakos mandula őrlemény
80 g nyílgyökér liszt
50 g marhafaggyúzsír vagy gee
4 g konjac liszt
30 g tojásfehérje por
150 ml szénsavas ásványvíz(szükség szerint )
3 db"S" tojás
6 g só ízlés szerint
6 g paleo sütőpor
50 g reszelt cheddar sajt+ a szóráshoz (opcionális)
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk.A nedves hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat kb: 2 percig turmixoljuk,majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,lazán összekeverjük, mini muffin forma 15 db-os. kanalazzuk. A formákat majdnem telerakjuk a masszával. Ami kimaradt azt 2 db mini püspökkenyérformába kanalazzuk( kb 2-3 ek-.nyit). A zsömléhez a kapcsos mini tortaformát 12 cm használtam ( kb 3-4 ek.nyit) . A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára. sütjük.A formában hagyjuk kb: 10 percig ,majd rácsra rakjuk. A marhafaggyúzsír vagy a gee helyett adhatunk hozzá tepertőkrémet is nagyon finom .( apróra vágott sonka ,kockázott bacon apróra vágva adható hozzá ) attól függ mit szeretnénk vendégváró falatoknak is jó,különböző ízesítéssel,holnap medvehagymával fogom elkészíteni kb. 1 ek .
175 fokon 55 percig sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet beleszitáljuk a tálba, hozzá adjuk a cukrot, sót, a két tojást, lágy margarint a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű* Összegyúrom * Zárható műanyag dobozba teszem vagy folpackba csomagolom és egy éjszakára a hűtőbe teszem. * Reggel kinyújtom vékonyra (alá lisztezek) * Lekenem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű