krumpli
olaj
só
Friss sült krumpli a 2 napra készült husihoz:
A krumplit kockázom (2 napi adagot), majd sós vízben felteszem főni. Épp csak addig főzöm, míg elkezd puhulni. Tehát a belseje még nyers
marad. Leszűröm, tálcákon TELJESEN(!!!) kihűtöm. Ha ez megvan, sózom, majd kevés olajat csepegtetek rá és jól átforgatom, hogy mindenhol érje. Jénai vagy egyéb zárható edényben a hűtőbe teszem. Étkezés előtt az egy étkezésre való adagot 200 C-n, sütőpapírral bélelt tepsiben készre sütöm. A sütési idő függ a sütőtől. Ha aranybarna, már jó. Senki nem fogja megmondani, hogy nem bő olajban sült, nagyon finom, ropogós. Másnap szintén csak annyit sütök, amennyit megeszünk. Én egyszerre általában megcsinálok többet, kiadagolom, lefagyasztom. Így a főzés napján már nem kell vele bajlódni. Ha marad ki a rakott krumpliból főtt krumpli, felkarikázom, lefagyasztom. Felengedés után picike olajon teflonban magas hőfokon mindkét oldalát pirosra sütöm. Isteni finom!
A zöldbabot 4-5 percig forraljuk. Után a baconszalonnába tekerjük. Lisztbe, tojásba és darált dióba fogatjuk. Olajba kisütjük, de lehet fóliában is, sütőben sütve.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egészet összekeverjön, félre tesszük (én 1/2 órára) míg az utifű megszívja magát és klasszul összeáll a massza. Gombócokat formázunk, kissé meglapítjuk, forró zsírban kisütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újburgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól kevés vízzel, vajjal, sóval feltesszük, és lefedve pároljuk. Közben az elpárolgó vizet pótoljuk, addig, míg meg nem puhul az újbu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst olajon megfuttatjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk, megfőzzük. A kockára vágott hagymát megdinszteljük olajon, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk. Mikor kész a rántotta, beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű