menu

Családireceptkönyv.hu

Bombay-i csirkecomb karfiol rizzsel


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 2-3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Húshoz:
1 csomag csirkecomb (2-3 nagyobb comb)
1 tk só
1-2 ek zsír/kókuszolaj
1 kk curry fűszerkeverék
1 kk petrezselyem
1 kk kurkuma
1/2 kk gyömbér
Rizshez:
1 fej karfiol
1 kisebb fej hagyma
2 ek zsír /kókuszolaj
só, bors

Elkészítés:


A húsokat minkét oldalon bevagdossuk, hogy majd a fűszeres zsiradék jobban átjárja. A zsírt kis zománcozott tálban felolvasztjuk (ha szobahőmérsékletű, akkor nem kell), majd a tűzről levéve összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. Eztán eloszlatjuk a hús mintkét oldalán (ideális esetben előző nap is bepácolhatjuk, és hűtőben pihentethetjük, akkor még finomabb lesz, de sebtiben elkészítve is finom) és tepsibe téve alufólia alatt 200 fokon egy órát sütjük, majd alufólia nélkül 180 fokon még fél órát pirítjuk, hogy jó ropogós legyen a bőre.
A karfiolt rózsáira szedjük, majd szárastól aprító gépben morzsásra aprítjuk.(Ha nincs aprító gépünk jöhet, a nagykéses kézi aprítás megspékelve rengeteg türelemmel.) Majd egy serpenyőben olajat hevítünk, a megtisztított felkockázott hagymát bele szórjuk, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a karfiol morzsát, a sót és a borsot, és addig pároljuk míg a karfiol meg nem puhul (elég neki pár perc).
Ezután melegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fűszerekkel lehet variálni, jóval többet is lehet bele tenni, vagy használhatunk hozzá akár bombay fűszerkeveréket is.

Bombay-i csirkecomb karfiol rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes bazsalikomos csirkemell (Bmintbalázs)
Tejszínes bazsalikomos csirkemell (Bmintbalázs)

A tejszínes bazsalikomos csirkemell elkészítéséhez először vágd csíkokra a csirkemellet, és 1 evőkanál zsíradékon pirítsd meg 5-6 perc alatt minden oldalán. Közben sózd és borsozd....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pirított rizs csirkemellel
Pirított rizs csirkemellel

A csirkés pirított rizs elkészítéséhez a tojásokat felverjük, és egy kevés olajon rántottának megsütjük, majd félretesszük. A rizst másfélszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Galántai csirkecombok
Galántai csirkecombok

Először a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröhagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy azza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Omlós paprikás-tejszínes csirkemellfilé
Omlós paprikás-tejszínes csirkemellfilé

A húst kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A paprikát megmossuk és kockákra vagy rövid csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rárakjuk a húst és megpirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk