Tésztához:
20 dkg mandula őrölt
10 dkg gesztenyeliszt
5 dkg zsír
2 púpozott evőkanál Eritrit (lehet több is)
2 tojás
2 csipet aszkorbinsav
2 csipet szódabikarbóna
Egy pici só
Töltelék:
3-4 tk kakaó
2-3 tk eritrit
1 tk gesztenyeliszt
+ annyi víz hogy krémes legyen
Esetleg mandula vagy rum aroma
Először összekeverem a szárazanyagokat, valamint az aszkorbinsavat, szódabikarbónát és a pici sót.
Ezután beleütöm szárazanyagok közé a két tojást és hozzá keverem a zsírt is.
Ezt addig keverem amíg teljesen össze nem áll egy gyúrható kicsit ragacsos masszává.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Ezután a tésztát 2 sütőpapír között kinyújtom egy folpackos tekercs segítségével (nem volt nyújtófám és a nyújtást is csak az asztalon csináltam), majd rákenem a tetejére a kakaós krémet, megszórom mazsolával.
Majd 180 fokon 40 percig sütjük.
Nem a leg édesebb de nekem pont jó volt így, mindenesetre édesszájúak tehetnek bele több eritritet.
Elkészítés: Az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk, majd egy éjjelre hűtőbe tesszük. Másnap fagyi adagoló kanállal (ha nincs, akkor sima kanállal) halmokat helyezünk sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket (liszt, cukor, só, sütőpor) összekeverni egy tálban. Egy másik tálban felverni a tojásfehérjét szilárd habbá. Utána a száraz összetevőkhöz adni sorrendben...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA réteslisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd a felét egy kikent, kisebb tepsi aljába szórjuk egyenletesen. Ez lesz az első réteg. Ezt követően rámorzsoljuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összegyúrjuk, 2 felé vesszük és akkora lappá nyújtjuk, mint a piskóta. Külön- külön megsütjük. Krém: 3 dl tejben 4 ek.réteslisztet sűrűre főzünk, 25 dkg vajat 20 dkg porc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű