menu

Családireceptkönyv.hu

10 perces fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg liszt,
1db tojás,
1 pohár natúr joghurt,
1 csomag sütőpor, késhegynyi só,
és cukor

Elkészítés:


Az összes hozzávalót összekeverjük , és egy nokedliállagú tésztát kapunk. Egy kanál segítségével tesszük az olajba. Forró olajban aranybarnára sütjük. A tészta érdekessége, hogy nem kell megfordítani sütés közben, mert megfordul saját magától.

Trükkök, tippek, praktikák:


Akár cukros kakaóporral vagy vaníliás cukorral is meghinthetjük.

10 perces fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hófehérke álma
Hófehérke álma

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd a sárgáját is hozzáadjuk a vízzel és az olajjal együtt. Végül a sütőporral elkevert lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Hideg szederkrémleves
Hideg szederkrémleves

A szedret megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurt...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Borleves mazsolás piskótával
Borleves mazsolás piskótával

Egy liter vizet felteszünk forrni a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citrom-héjjal meg egy csipet sóval. Ízlés szerint cukorral édesítjük. Addig forraljuk, amíg a fűszerek kiadják az í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Ronika kenyere
Ronika kenyere

Kb 30- 40 perc a dagasztás ideje géppel. Kelesztőtálban 40 percet kelesztjük. Minden műveletnek áldásos a meleg, huzat mentes konyha. Lisztezett felületre borítjuk, formázzuk, óva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk