15 dkg liszt,
1db tojás,
1 pohár natúr joghurt,
1 csomag sütőpor, késhegynyi só,
és cukor
Az összes hozzávalót összekeverjük , és egy nokedliállagú tésztát kapunk. Egy kanál segítségével tesszük az olajba. Forró olajban aranybarnára sütjük. A tészta érdekessége, hogy nem kell megfordítani sütés közben, mert megfordul saját magától.
Akár cukros kakaóporral vagy vaníliás cukorral is meghinthetjük.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd a sárgáját is hozzáadjuk a vízzel és az olajjal együtt. Végül a sütőporral elkevert lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedret megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűEgy liter vizet felteszünk forrni a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citrom-héjjal meg egy csipet sóval. Ízlés szerint cukorral édesítjük. Addig forraljuk, amíg a fűszerek kiadják az í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb 30- 40 perc a dagasztás ideje géppel. Kelesztőtálban 40 percet kelesztjük. Minden műveletnek áldásos a meleg, huzat mentes konyha. Lisztezett felületre borítjuk, formázzuk, óva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű