25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1/2 citrom leve,
1 egész citrom reszelt héja,
4 tojás,
1 csomag
vaníliás cukor,
10-15 dkg durvára vágott dióbél,
liszt amennyit felvesz,
A margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából /nekem 64 db lett/. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe.
Kikent sütő lemezre kb.2 cm távolságra rakjuk a golyókat és közepükbe mutató ujjunkkal egy kis krátert nyomunk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép világosra sütjük. Még forrón a kis kráterekbe lekvárt halmozunk.
Én most áfonya lekvárral készítettem, de bármilyen lekvárral nagyon finom.
Nagyon sokáig eltartható sütemény.
Langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott margarint. Lágyabb tésztát gyúrunk, majd kelni hagyjuk. Amikor megkelt, kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 3x hajtogatjuk közben mindig 20-30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pici pogácsákat szaggatunk. For...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 40 perc, sütés: 20 perc A tésztához öntsd egy lábosba a tejet, rakd hozzá a vajat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű