menu

Családireceptkönyv.hu

Üveges káposzta v. répa savanyítás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6-kg répa v.káposzta
10 dkg só
3 dcl 10% os ecet
1 mokkás k.szalicil v. nátrium bebzonát

Elkészítés:


Fél napig állni hagyjuk többször átforgatjuk a lével eggyütt
majd üvegekbe rakjuk
bors babér levél paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vödrös vegyes savanyúság recept
Vödrös vegyes savanyúság recept

A cukrot és a sót kicsi langyos vízben feloldjuk, majd a többi vizet és minden egyéb hozzávalót hidegen bele teszünk a vödörbe. Jól összekeverjük és beletesszük a savanyítani v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka - a legfinomabb
Kovászos uborka - a legfinomabb

Az uborkákat alaposan megmossuk, a végeit levágjuk és hosszában behasítjuk. Egy nagy méretű befőttesüvegbe vagy erjesztésre kialakított mázas cserépedénybe az így “elrendezett” ubo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Csalamádé
Csalamádé

2-3 napig állni hagyjuk és többször átforgatjuk. 3 nap után lehet üvegbe rakni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászolt káposzta recept
Kovászolt káposzta recept

1. A káposzta torzsáját kivágjuk, és felcsíkozzuk. 2. A langyos felöntő vízben feloldjuk a sót. 3.A megtisztított befőttes üveg aljába tesszük a kaprot. 4. Rátesszük a felcsíkoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk