Hozzávalók : 6 db keményre megfőzött tojás, 6 vékonyabb szelet füstölt sonka, 1 póréhagyma, 1 evőkanál tejföl, só, bors ízlés szerint, 5 dkg reszelt sajt
a megpucolt tojásokat vágjuk ketté.
Szedjük ki a sárgáját, és reszeljük le egy edénybe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sonkát, keverjük ki a tejföllel, és ízesítsük a fűszerekkel ízlés szerint.
Egy kanál segítségével töltsük vissza az elkészített masszát a tojások fehérjéibe, szórjuk meg őket reszelt sajttal, és grill sütőbe pirítsuk rá a sajtot.
Egyszerű, de nagyon finom kiegészítője lehet a húsvéti menünek
A vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, rakd hozzá előbb a fokhagymát, majd a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesElőre jegyzem meg, jó, ha a sütés előtt már 1 nappal elkészítjük a tésztát és a töltelékeket. A tésztához a lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, vajat. Beleszitáljuk a porcukrot, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVagy vegyünk egy csomag előfőzött gesztenyét, vagy pedig a 30 dkg gesztenyének bevágjuk a tetején, s kb. 20 perc alatt közepes lángon megfőzzük és megpucoljuk őket. Ezután a hideg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, sóval, borssal be fűszerezzük. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradó olajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, pirospap...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes