Hozzávalók:
20 dkg Nutri Free mix per Pane + kevés a formázáshoz
5 dkg tápiókakeményítő
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1 dl víz
175 gr langyos kefir
1 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál olaj
1 csipet cukor
1 kávéskanál só
1 dkg friss élesztő
a tetejére:
szezám-, fenyő-, napraforgómag, mák
olaj
Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól kidagasztjuk. A tésztát 6 részre osztjuk. Egyesével kb. 35 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, középen megcsomózzuk a tésztát és a végeket alulról, illetve felülről áthajtjuk rajta. A császárzsemle formázását a Kifőztük oldalán láttam.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meleg helyen fél órát kelesztjük. Tetejét olaj spray-vel megspricceljük. Magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített gőzös sütőben 20 perc alatt megsütjük
300g érett kovászt 350ml 38 fokos vízet 0,5 dl olajat 1 evőkanál mézet a dagasztó tálba mértük és elkevertük. Rá szitáltunk, 750g BL55 lisztet elkezdtük begyúrni. Egy p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokra előmelegítem a sütőt. A túrót a porcukrot tejet olajat összekeverjük végén a lisztel elkevert sütőport összegyúrjuk. 3 mm vastagra nyújtom olajjal kenjük a tésztát me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, a tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, valamint az élesztőt. A tejes keveréket összekeverjük a liszttel, és amikor összeállt, belegyúrjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű