menu

Családireceptkönyv.hu

Császárzsemle (gluténmentes)


Írta:

Elk. idő: 50perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Hozzávalók:

20 dkg Nutri Free mix per Pane + kevés a formázáshoz

5 dkg tápiókakeményítő

1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény

1 dl víz

175 gr langyos kefir

1 evőkanál burgonyapehely

1 evőkanál olaj

1 csipet cukor

1 kávéskanál só

1 dkg friss élesztő

a tetejére:
szezám-, fenyő-, napraforgómag, mák
olaj

Elkészítés:


Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól kidagasztjuk. A tésztát 6 részre osztjuk. Egyesével kb. 35 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, középen megcsomózzuk a tésztát és a végeket alulról, illetve felülről áthajtjuk rajta. A császárzsemle formázását a Kifőztük oldalán láttam.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meleg helyen fél órát kelesztjük. Tetejét olaj spray-vel megspricceljük. Magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített gőzös sütőben 20 perc alatt megsütjük

Császárzsemle (gluténmentes)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Szabi pék Bagel és főzött pancsos perec
Szabi pék Bagel és főzött pancsos perec

300g érett kovászt 350ml 38 fokos vízet 0,5 dl olajat 1 evőkanál mézet a dagasztó tálba mértük és elkevertük. Rá szitáltunk, 750g BL55 lisztet elkezdtük begyúrni. Egy p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelesztés nélküli kakaós csiga
Kelesztés nélküli kakaós csiga

200 fokra előmelegítem a sütőt. A túrót a porcukrot tejet olajat összekeverjük végén a lisztel elkevert sütőport összegyúrjuk. 3 mm vastagra nyújtom olajjal kenjük a tésztát me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Sajtos stanglik
Sajtos stanglik

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós kifli (Sóbors)
Ropogós kifli (Sóbors)

A lisztet elkeverjük a sóval, a tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, valamint az élesztőt. A tejes keveréket összekeverjük a liszttel, és amikor összeállt, belegyúrjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk