50 dkg orsótészta
20 dkg sonka
15 dkg zöldborsó
1 db hagyma
3 dl tejszín
bors, só, reszelt szerecsendió
petrezselyem
reszelt sajt
Az üvegesre pirított hagymához hozzáadjuk a borsót és puhára pároljuk, majd a kis kockákra vágott sonkát, együtt pároljuk tovább, majd Jól elkeverjük, felöntjük tejszínnel, és pár percig hagyjuk, hogy a tejszín besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel és a kifőtt tésztával összekeverjük. Én még megszórtam egy kis reszelt sajttal.
Főzd meg héjában a krumplit, erre 30 percet számolj. Fontos, hogy minél lisztesebb, főzni való kurmplit használj, mert különben nem fog sikerülni a tészta, vagy nem lesz könnyű. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát kockára vágjuk, a gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vaj felén megfuttatjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Mikor a gomba már levet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóval áttörjük. A hagymát zsíron aranysárgára pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű