50 dkg darált hús
20 dkg zabpehely (előáztatva)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
sóm bors, pirospaprika
olaj
zabpehely (zsemlemorzsa helyett)
A zabpelyhet meleg vízben előáztatom, majd hozzáadom a darált húshoz és összekeverem a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírtot csinálnék. A tepsit kibélelem sütőpapírral és rárakom a fasírtokat, amelyeket előtte beleforgattam zabpehelybe, a tetejüket egy kevéske olajjal megkentem, sütés közben többször megforgattam. 200 fokos sütőben, 30-40 perc alatt ropogósra sütöttem.
A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát szeletekre fölvágjuk, majd egy serpenyőbe helyezzük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi a sonkaszeleteket. Majd főzzük, amíg már szinte elfő a víz. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéskarajt ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és félretesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. A zöldségeket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű