menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes-rozsos kenyérke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



- 25 dkg kenyérliszt
- 25 dkg rozsliszt
- 3 ek. zabpehely
- 3 dl kézmeleg víz
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk. cukor
- 2 tk. só
- lenmag/szezámmag (a tetejére)


Elkészítés:


A liszteket, a zabpelyhet és a sót összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben és hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. 20 percig dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük.
Ezután átgyúrjuk és veknit formázunk belőle vagy formába tesszük. 30 percet pihentetjük.
Bevagdossuk, lekenjük vízzel és megszórjuk a magokkal.
10 percig sütjük 220°C-on, majd 50 percig 175°C-on.
Kivesszük a sütőből és ismét lekenjük vízzel. Rácson hagyjuk kihűlni.

Zabpelyhes-rozsos kenyérke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo zöldbanánlisztes kifli
Paleo zöldbanánlisztes kifli

A száraz anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk a folyékony anyagok keverékét. Pár percig pihentetjük a tésztát, bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd egy 35 cm széles körlap...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Csíkos kifli
Csíkos kifli

Langyos “tejben” az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, majd sima felületű tésztát dagasztunk belőle. Ha kész, akkor elfelezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tavaszi hajtovány (Gábor a pék)
Tavaszi hajtovány (Gábor a pék)

Részletes recept a linken Az elkészítés menete: 1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával 2. Tésztaérés: 45 perc 3. Tészta nyújtása, töltése, feltekerése, felvág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A lisztbe szórjuk a sütõport, a sót, 10 dkg reszelt sajtot, a margarinnal összemorzsoljuk. Beleütjük a tojást, belekeverjük a tejfölt. Kb. 2 cm magasra nyújtjuk, berácsozzuk, megsz...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk