menu

Családireceptkönyv.hu

CSAVART KALÁCS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
1 dl olaj
2 db tojás (egyik sárgájából leloptam egy kicsit a kenéshez)
2,5 dkg élesztő
3 dl tej + 1 ek a tojáshoz a kenésnél
2 ek. cukor
1 csipet só
Csíknak (mert tölteléknek nem nevezném :-))
3 ek. natúr kakaópor és
2 ek. cukor keveréke

Elkészítés:


Kényelmes ember lévén bepakoltam minden hozzávalót a kenyérsütőbe, és megvártam, míg alig húsz perc alatt szépen kidolgozza nekem a tésztát. Tálba tettem, letakartam és hagytam, hogy duplájára keljen. Ebben a melegben ez elég gyorsan ment. Utána lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam, majd kétfelé vettem, és téglalap alakúra nyújtottam. Megszórtam a cukros kakaó felével, majd feltekertem mint a bejglit. Ugyanígy jártam el a másik tésztagombóccal is. Utána a két rudat lazán összefontam, és tepsire téve hagytam még 20 percet pihenni. Ezalatt bemelegedett a sütő is. lekentem a tojásos- tejes keverékkel a kalácsot, és közepes lángon megsütöttem.

 CSAVART KALÁCS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sárgarépás-magvas kenyér
Sárgarépás-magvas kenyér

Egy száraz serpenyőben a magokat és a zabpelyhet 1-2 perc alatt illatosra pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Tálba mérjük a liszteket, elkeverjük a sóval és a közepébe mélyedést készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós kifli
Sós kifli

A lisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, öntünk rá egy deci langyos vizet, és megvárjuk, míg megkel. Adunk hozzá egy tojást, egy teáskanáln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Zablepény
Zablepény

A zabpelyhet felöntjük a folyadékkal és kicsit állni hagyjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd alaposan elkeverjük a teljes masszát. Serpenyőben kis kókuszolajat hevítünk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymás cipócskák
Hagymás cipócskák

Megdinszteljük a hagymát az olajon, félretesszük, hagyjuk kicsit hűlni. A langyos tejbe tesszük a cukrot meg az élesztőt, felfuttatjuk. Közben összekeverjük a liszteket, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk