k:
1 db kígyóuborka
50 dkg paradicsom
2 fej lila hagyma
10 dkg olajbogyó
25 dkg fetasajt
kb. 8 ek. olíva olaj
1/2 citrom leve
só, őrölt bors, morzsolt oregáno
A zöldségeket megmosom, és közel azonos kockákra felvagdalva egy tálba teszem. Rádobálom a kettévágott olajbogyót és a kockákra vágott fetasajtot. Meglocsolom a citrom levével és az olívaolajjal, majd megszórom a fűszerekkel. Óvatosan összeforgatom, és a hűtőben hagyom összeérni.
A káposztát lereszeljük, majd a sóval összekeverjük és állni hagyjuk. Később kicsavarjuk a levet, amit engedett és a hozzávalókkal összeállítjuk a salátát. Kóstolgatással tudjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk át a lencsét, és a babérlevelekkel együtt tegyük egy lábosba. Öntsük fel háromszor annyi vízzel, és 20 perc alatt főzzük puhára. Ha a lencse megpuhult, szűrjük le, és tegyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, vagy megpucoljuk és karikára szelve főzzük meg, sós vízben. A tojásokat keményre főzzük ( kb. 10 percig). A lilahagymát felszeleteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, majd forró zsíron megfuttatjuk és rádobjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk. Amikor már a gomba levet engedett felöntjük pici vízzel, hozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes