80 dkg sertéslapocka
12 dkg szalonna - császár (húsos)
5 dkg zsír - sertés
14 dkg hagyma - vörös
3 dkg sűrített paradicsom
1 dkg fokhagyma
só
bors - fekete (őrölt)
1 dl bor (fehér, édes)
1A húst megmossuk, és csíkokra vágjuk.
2A csíkokra vágott császárszalonnát és az apróra vágott hagymát egy kicsit zsírban pirítjuk.
3Hozzáadjuk a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát és a bort. Egy percig főzzük, majd hozzáadjuk a húst, a sót és a borsot.
4Időnként megkeverve, lefedve készre pároljuk. Ha szükséges, akkor a vizet pótoljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát és ezzel pároljuk még 5 percet. Tarhonyával tálaljuk.
A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA sertésoldalast előfőzöm kuktában, a fűszerekkel, babérlevéllel, fokhagymával. Amikor megpuhult a tepsiben elterített krumplira és hagymára fektetem, a kevés főzőlével meglocsolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéstarját klopfoljuk, fûszerezzük, együtt sütjük a szeletelt fokhagymával, gerezdekre vágott burgonyával és hagymával. Amikor megsült, a szeletelt nagyobb darabokra vágott zö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A káposztalevél vastag szárrészét kivágjuk. 2. A darált húst tálba tesszük, a rizst félpuhára pároljuk, hűlni hagyjuk. 3. Az egyik hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz