menu

Családireceptkönyv.hu

HENTES-TOKÁNY


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertéslapocka
12 dkg szalonna - császár (húsos)
5 dkg zsír - sertés
14 dkg hagyma - vörös
3 dkg sűrített paradicsom
1 dkg fokhagyma

bors - fekete (őrölt)
1 dl bor (fehér, édes)

Elkészítés:


1A húst megmossuk, és csíkokra vágjuk.
2A csíkokra vágott császárszalonnát és az apróra vágott hagymát egy kicsit zsírban pirítjuk.
3Hozzáadjuk a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát és a bort. Egy percig főzzük, majd hozzáadjuk a húst, a sót és a borsot.
4Időnként megkeverve, lefedve készre pároljuk. Ha szükséges, akkor a vizet pótoljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát és ezzel pároljuk még 5 percet. Tarhonyával tálaljuk.

 HENTES-TOKÁNY

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel
Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel

A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Mézes-mustáros sertésoldalas hagymás krumpliágyon
Mézes-mustáros sertésoldalas hagymás krumpliágyon

A sertésoldalast előfőzöm kuktában, a fűszerekkel, babérlevéllel, fokhagymával. Amikor megpuhult a tepsiben elterített krumplira és hagymára fektetem, a kevés főzőlével meglocsolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Fokhagymás sertéstarja
Fokhagymás sertéstarja

A sertéstarját klopfoljuk, fûszerezzük, együtt sütjük a szeletelt fokhagymával, gerezdekre vágott burgonyával és hagymával. Amikor megsült, a szeletelt nagyobb darabokra vágott zö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Töltött káposzta
Darált - Töltött káposzta

1. A káposztalevél vastag szárrészét kivágjuk. 2. A darált húst tálba tesszük, a rizst félpuhára pároljuk, hűlni hagyjuk. 3. Az egyik hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk