30 dkg gépsonka
8 db főtt tojás
1 nagy pohár tejföl
1 nagy tubus majonéz
1 db főtt sárgarépa
10 dkg párizsi
2 marék főtt zöldborsó
1 csomag zselatin
1 húsleves kocka
3 kisebb savanyú uborka
egy kevés kukorica
A répát, párizsit és az uborkát kockára vágjuk. Ezeket összekeverjük egy tálban és hozzádjuk a borsót. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt. 1,5 dl vízben felfőzzük a húsleves kockát és belefőzzük a zselatint, majd ezt hozzáöntjük a masszához.
Egy őzgerinc formát kibélelünk sonka szeletekkel és beleöntjük a massza felét.
Erre tesszük az egész tojásokat, melyek végeit levágtuk. Erre rátesszük a maradék masszát. A tetejét is befedjük a sonka szeletekkel. Hűtőbe tesszük és ha megdermedt szeleteljük.
Tipp:
A főtt tojást tehetjük bele apró kockákra vágva is , úgy is nagyon mutatós.
A káposztát lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és nagyobb salátástálba tesszük a répával együtt. A szalonnát ropogósra sütjük az olívaolajon, majd ezt is a káposztához adjuk a zsiradé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépát finomra reszeljük, hozzáadjuk a nagyobb lyukú reszelőn lereszelt zellert és almát. Összekeverjük. Az így előkészített keverékre ráöntjük a joghurtos öntetet, amibe el...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű30 dkg trappista sajt 1 közepes tojás 1 púpos ek liszt Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget puhára pároljuk és leszűrjük, lecsepegtetjük. A kókusztejszínt a kókuszolajjal meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a zselatint. Az összes hozzávalót egy turmixba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű