menu

Családireceptkönyv.hu

A világ legízletesebb fasírtja – a fenséges recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 8 főre:

2 fej vöröshagyma
1kg darált sertéshús
2,5 dl ketchup
2,5dl mustár
3 db tojás
2dkg zsemlemorzsa
2 szelet kenyér
Fűszerezéshez:
bazsalikom
petrezselyemzöld
sertéssült fűszerkeverék

bors

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki (erősen) és ezt is adjuk hozzá a húshoz. Fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal, sertéssült fűszerkeverékkel, bazsalikommal és petrezselyemzölddel. Gyúrjuk át a húsos masszát, és ha nem elég kemény adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A tepsit kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a húst és formázzunk belőle hosszúkás téglalap alakot. Az utolsó db tojás keverjük össze és kenjük le a fasírtunk tetejét. Ettől lesz szép aranybarna a teteje. Süssük 45 percig. Hagymás burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.

A világ legízletesebb fasírtja – a fenséges recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott sertésfej
Rakott sertésfej

A sertésfejet kuktában, a hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel, sóval, majorannával, köménnyel puhára főzöm. Amikor már teljesen puha, apróra darabolom, vagy közepes lyu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Sertéspörkölt - OK
Comb - Sertéspörkölt - OK

1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon világosra pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés vizet öntünk rá. 2. Beletesszük az összevágott húst, megsózzuk, köménymagot szór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Fasírt ala Évi
Fasírt ala Évi

Ha hagymával és fokhagymával dolgozol, nem pedig krémmel, akkor le kell a hagymát és a fokhagymát botmixerelni. A darálthúst összekeverjük a pépesített hagyma, fokhagyma kombóval,...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Betyárgombóc
Betyárgombóc

A szalonnát kockára vágom és kisütöm, majd kiveszem az edényből és a darált húshoz adom . A kisült szalonnazsírra dobom a kockára vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre dinsztel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk